U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Harmonicafestival Leeuwarden: een onmisbare traditie voor liefhebbers

De zestiende editie van het Leeuwarder Harmonicafestival vindt zaterdag 19 oktober plaats in Wijkcentrum Bilgaard. Met zelfs muzikanten uit andere provincies trekt deze herfsteditie weer tientallen trekzak- en harmonicaspelers naar de hoofdstad van Fryslân.

Met ongekende muzikale passie organiseert Henk Jan Smit met een aantal vrijwilligers dit bijzondere festival. Het harmonica spelen zit de Leeuwarder in de genen. Al meer dan honderd jaar voert de trekzak de boventoon bij Henk Jan en zijn voorouders. Op elke verjaardag of jubileum klonken de vrolijke noten door de huiskamer. De accordeon gaat als een rode draad door het leven van deze muzikant. Diverse keren is hij op muziekreis naar Oostenrijk geweest. Ook aan het begin van deze ‘oktoberfest’ maand ging de harmonica vanzelfsprekend mee. Henk Jan: “Dan ontbreekt de bijpassende outfit met lederhose, ruitjeshemd en jagershoedje natuurlijk ook niet.”

Harmonicaspeler

De Leeuwarder harmonicaspeler inspireert met zijn harmonicafestival tal van liefhebbers om dit instrument te blijven bespelen. Henk Jan weet vele trekzakspelers van binnen en buiten Friesland naar dit unieke festival te halen. Het bruisende hart van het festival is ook op zaterdag 19 oktober het wijkcentrum Bilgaard in Leeuwarden. Het wijkcentrum is helemaal verbouwd en is daardoor een optimaal podium geworden voor muzikanten. Al vele solisten, groepen en duo’s hebben zich inmiddels opgegeven om een boeiend en kleurrijk muzikaal programma te gaan vullen. Meer informatie kijk op www.facebook.com/harmonicafestival.

Het evenement duur van 11:00 tot 17:00 uur

Op de foto: Henk Jan Smit in Tiroler outfit met zijn onafscheidelijke harmonica. Foto: www.press4all.nl

Discussieer mee