U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Heeft Cambuur een pinch-hitter nodig? Dit zijn enkele kandidaten

De koploper van de Keuken Kampioen Divisie verloor afgelopen vrijdag de topper tegen FC Volendam (1-2). De Leeuwarders speelden de laatste 15 minuten met drie verdedigers om alsnog een gelijkspel te forceren. Wie of wat mis je als je in de laatste minuten een doelpunt nodig hebt? Juist, een pinch-hitter. Een type speler als Mark de Vries die altijd in de laatste minuten een doelpunt kan maken? Wij bekeken een aantal potentiële kanshebbers voor deze rol.

Kevin van Veen
Deze 28-jarige spits heeft al een verleden bij SC Cambuur. In het seizoen 2015/2016 kwam Van Veen voor een half seizoen naar Leeuwarden. Heel veel rendement zat er toen niet in, in 492 minuten speeltijd kwam de spits tot 'slechts' 1 goal en 1 assist. De spits is momenteel actief op het vierde niveau van Engeland en zit de laatste weken steeds minder bij de selectie.

Ondanks dat Van Veen goed verdient in Engeland lijkt de spits haalbaar. Sportief gezien zal hij er op vooruit gaan, financieel zou het misschien iets moeten gaan inleveren. Of de spits ook open staat voor een terug keer in Nederland is niet bekend.

Geoffrey Castillion
Roemenië, Hongarije, Amerika en momenteel IJsland;, de landen waarbij Geoffrey Castillion heeft gespeeld. Met zijn 1 meter 92 heeft deze spits genoeg lengte voor een 'echte' pinch-hitter. De laatste keer dat Castillion speelde in Nederland was in het seizoen 2013-2014. Toen werd hij door Ajax verhuurd aan NEC uit Nijmegen.

Het seizoen in IJsland is momenteel niet actief. Een terugkeer naar Nederland zal er misschien wel inzitten. Sportief en ook financieel gezien zal de spits er in Leeuwarden waarschijnlijk op vooruit gaan.

Paul Gladon
Ooit ging deze lange spits voor circa twee miljoen naar Wolverhampton. Nu z'n 5 jaar later is Gladon op een dood spoor belandt bij Willem II. In 12 wedstrijden voor Willem II, speelde Gladon slechts 130 minuten. Ook in Tilburg wordt hij dus gebruikt als een spits voor in de laatste minuten.

Of Paul Gladon haalbaar is? Zoals al aangegeven wordt Gladon ook bij Willem II gebruikt als een pinch-hitter. De Tilburgers staan op een vierde plaats in de Eredivisie en zullen hoogst waarschijnlijk niet veel willen rouleren binnen de selectie.

John Verhoek
Op de Nederlandse velden kennen we John Verhoek van zijn tijden bij ADO en Dordrecht. Inmiddels speelt het jongere broertje van Wesley Verhoek al een aantal jaren in Duitsland, niet in de Bundesliga maar op het tweede of derde niveau van Duitsland. Momenteel speelt Verhoek op het derde niveau, bij Hansa Rostock, een club met een stadioncapaciteit van 29.000 man. In het begin van het seizoen speelde de 1 meter 88 spits nog wel. Maar na een blessure moet Verhoek het doen met minder minuten.

Verhoek is dertig, daarom is een terugkeer naar Nederland helemaal geen rare gedachte. Of Hansa Rostock wilt mee werken aan een transfer kan een dingetje worden aangezien de spits altijd wel kan rekenen op een paar minuten speeltijd.

Henk Veerman
Omdat Volendammers en Cambuur dit seizoen een goede match blijkt te zijn, hebben we Henk Veerman ook nog toegevoegd aan dit lijstje. De 28-jarige spits is net als Verhoek actief in Duitsland. Alleen deze rasechte Volendammer speelt daar bij ST. Pauli, een niveautje hoger dus. Aan het begin van het seizoen was Veerman nog lang uitgeschakeld wegens een blessure. De laatste weken is de bijna twee meter spits weer wat actiever in de basis elf.

Of Veerman interesse heeft in een terugkeer naar Nederland? Misschien dat de Volendammers Erik Schouten en Robert Mühren de spits kunnen overtuigen om in Leeuwarden te komen spelen.

 

 

Discussieer mee