U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Hein de Haan opvolger Henk Deinum

De PvdA fractie in de Leeuwarder gemeenteraad draagt Hein de Haan voor als opvolger van wethouder Henk Deinum, die begin 2019 vertrekt. De Haan (39) is op dit moment vice fractievoorzitter van de PvdA in Leeuwarden.

Hein de Haan zit sinds 2010 in de Leeuwarder gemeenteraad en werkt in het dagelijks leven bij woningcoöperatie Lyamer. In zijn portefeuille als raadslid had De Haan al wonen en ruimtelijke ordening. Dezelfde portefeuille die hij straks gaat krijgen als wethouder.

De fractie geeft aan dat zijn opleiding, opgedane werkervaring en politieke ervaring goed aansluiten bij de wethoudersportefeuille Wonen en Ruimtelijke Ordening. "Vanuit verschillende rollen en posities is Hein de Haan actief geweest op het gebied van Ruimtelijke Ordening en meer specifiek in de wereld van de woningbouwcorporaties. Hij beschikt dan ook over een gedegen dossierkennis." aldus de PvdA fractie.

Zittend wethouder Henk Deinum maakte onlangs bekend te stoppen als wethouder omdat zijn vrouw Jannewietske de Vries burgemeester is geworden in de gemeente Súdwest Fryslân. Begin 2019 zal de raad de voordracht van Hein de Haan nog moeten bevestigen.

 

 

Discussieer mee