Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Henk de Jong stopt per direct bij Cambuur: 'Einde van een tijdperk'

Trainer Henk de Jong stopt per direct bij Cambuur. De 58-jarige De Jong moet door gezondheidsproblemen zijn taken neerleggen.

De Jong legde vorig seizoen al enige tijd zijn taken neer om te herstellen van een cyste. Op doktersadvies stopt hij nu helemaal, zo laat Cambuur weten.

"Voor veel mensen zal dit nieuws misschien als een verrassing komen, maar het is een besluit waar je natuurlijk lang en goed over nadenkt", zegt De Jong. "Uiteindelijk is gezondheid het allerbelangrijkste en wat ik misschien nog wel belangrijker vindt is mijn verplichting richting de club, staf, spelers en supporters.

"We hebben er alles aan gedaan en geprobeerd, maar je moet ook eerlijk zijn en dit is gezien de situatie het beste voor iedereen. Als hoofdtrainer van een Eredivisieclub krijg je geen tijd om volledig te herstellen en daar ga ik nu echt goed de tijd voor nemen."

De Drachtster trainer blijft in de toekomst misschien wel verbonden aan de club. De Jong gaat zich eerst richten op zijn herstel, daarna wordt gekeken naar een andere functie voor de succestrainer.

Door de jaren heen verzamelde De Jong drie kampioenschappen en de hoogste eindklassering ooit in de eredivisie. Daarmee is hij de meest succesvolle trainer van de Leeuwarders ooit.

Discussieer mee