U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Heren Orca zetten zegereeks in 2018 voort

Afgelopen zaterdag stond voor de Orca waterpolo heren de wedstrijd tegen EZC uit Enschede op het programma. De 1e wedstrijd in Enschede werd moeizaam gewonnen. In eigen Blauwe Golf werd eenvoudig gewonnen.

Orca begon goed aan de wedstrijd met wee mooie openingstreffers om daarna het spel te laten aan EZC. Duidelijk werd dat bij Orca in de beginfase het wedstrijdritme nog ontbrak na een paar weken winterstop. De pressing was slap en taken werden vergeten. Hierdoor kwam EZC helemaal terug in de wedstrijd en wist het zelfs de voorsprong te pakken met een 2-3 na een man-meer. Orca schrok wakker en stelde orde op zaken. De 1e periode werd afgesloten met een 6-3 voorsprong.

In de 2e periode bleef het vooral verdedigend kwakkelen. Er werd slordig gespeeld en domme goals weggegeven. Hierdoor kon EZC lang in het spoor van de Leeuwarders blijven.

In de 2e helft werd het tempo opgeschroefd en namen de Leeuwarders afstand. Goed uitgespeelde counters leidden tot een 11-7 voorsprong halverwege. In de 3e periode werden de verdedigende stellingen aangescherpt en in hoog tempo aangevallen. Vooral het harde werken in de verdediging zorgde ervoor dat EZC zich nauwelijks meer kansen wist te creëren. Orca liep uit naar een 17-8 voorsprong.

In de 4e periode was het zaak om de lijn van de 3e periode door te zetten. Met een paar hoogstandjes en een mooie counters speelde Orca de wedstrijd uit en won met 22-10.

Orca scores: Jeroen Wouters 8x, Brian den Edel 6x, Frank Pol en Duncan Jongbloed 3x, Daniel Swart 2x.

Stand 3e klasse C

  Team Gespeeld Punten
1 Orca H1 11 33
2 WSG ESTA (SG) H1 10 27
3 DraGor (SG) H1 10 24
4 Neptunia'24 H1 10 19
5 De Reest H1 11 16

Volgende week zaterdag speelt de ongeslagen koploper Orca thuis tegen De Reest.

Discussieer mee