Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Motto van 100-jarige mevrouw Regnerij: Vooral niet zeuren en zorgen voor voldoende humor!

Mevrouw Regnerij-Stienstra viert vandaag 17 maart haar honderdste verjaardag! Reden voor burgemeester Buma om haar vanmiddag een bezoek te brengen op haar prachtige plekje aan de Dokkumer Ee. Met een glaasje bubbels werd geproost op haar verjaardag.

In 1923 werd Cecilia Stienstra geboren als oudste en enige dochter van Nicolaas en Vrouwkje Stienstra. Vader had in Bolsward een boekwinkel en boekbinderij en Cecilia werkte van jongs af aan mee in het bedrijf.

Haar man, Koos Regnerij, leerde ze kennen in Bolsward en het stel verhuisde na hun trouwerij naar Leeuwarden. Samen kregen ze 6 kinderen: 3 jongens en 3 meisjes. Ze vormden een warm en gezellig gezin, waar vrienden en vriendinnen altijd welkom waren.

Na meerdere verhuizingen streek het gezin in 1960 neer aan de Leeuwerikstraat. Moeder Stienstra en broef Stef kwamen inwonen bij het gezin. In 1996 overleed helaas haar man Koos.

Mevrouw Regnerij is dol op theater en heeft tot op de leeftijd van 90 jaar vele voorstellingen bezocht, samen met haar man of met vriendinnen. Bridgen was een andere grote hobby van haar en ook maakte ze graag cryptogrammen uit de Volkskrant.


100-jarige mevrouw Regnerij-Stienstra  en
burgemeester Buma, © Hoge Noorden, Jacob van Essen

Tegenwoordig woont mevrouw Regnerij in een aanleunwoning bij St. Jozef. Hier voelt ze zich erg op haar plek. Ze kan niet al haar hobby’s meer uitoefenen maar is positief ingesteld en houdt van grapjes maken met iedereen. Ze geniet enorm van haar kleinkinderen en achterkleinkinderen, met wie ze veel spelletjes speelt.

Het lopen gaat moeizamer en het gehoor gaat achteruit, maar met hulp van de Thuiszorg en Tafeltje Dekje redt ze zich nog prima.

Als het even kan, zit mevrouw Regnerij graag buiten in de zon. En als dat niet kan zit ze binnen in haar stoel en zwaait naar iedereen die langskomt. Veel mensen kennen haar dan ook. Op haar prachtige plek aan de Dokkumer Ee geniet ze van de boten die zomers langsvaren.

Haar motto? Vooral niet zeuren en zorgen voor voldoende humor!

 

Discussieer mee