U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Huisman toont groeiende vorm in Eindhoven

De sterk bezette Swimcup in Eindhoven, voor het eerst opgenomen in de LEN Swimming Cup, vormde het decor voor de eerste kwalificatieperiode van de wereldkampioenschappen en andere internationale jeugdtoernooien.

Voor Orca uit Leeuwarden kwamen Silke Huisman en Lize Janna de Vries aan de start.
Voor Huisman een belangrijke tussenstap naar de tweede kwalificatieperiode die eindigt bij de jeugd NK in juni. Vooral op de 100m vrije slag liet Huisman, afkomstig uit Arum, al een mooie progressie zien. Met 58,18 wist de 16-jarige scholiere zich te kwalificeren voor de D-finale om daar vervolgens te schitteren met een dik persoonlijk record.
Eerder op de dag had Huisman nog een domper te verwerken. Een hyperventilatieaanval verhinderde deelname aan de 200m- en 400 wissel.

Lize Janna de Vries uit Hijum zwom naar een evenaring van haar persoonlijk record op de 400m vrije slag. Op de laatste dag wisten Huisman en De Vries beiden de finales op de 200m wisselslag te bereiken.
Orca trainer Henri Koek keek tevreden terug op de Swimcup, maar blikte ook alweer vooruit. “Deze wedstrijden hebben veel informatie opgeleverd waar we echt mee aan de slag kunnen en moeten om onze doelen te bereiken. We focussen ons vanaf volgende week eerst op ons trainingskamp op Lanzarote en dan willen we er bij de Nederlandse kampioenschappen in juni met de complete ploeg weer staan.”

Discussieer mee