U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

IJsbeer Nanu AquaZoo verhuist naar Frankrijk

Nanu, de jongste mannelijke ijsbeer van AquaZoo, verhuist binnenkort naar Zoo Parc du Reynou in Frankrijk. Deze week kunnen bezoekers de ijsbeer nog uitgebreid bewonderen in AquaZoo. Na de zomer zal ook ijsbeer Felix naar een andere dierentuin verhuizen. Hierdoor komt er ruimte in AquaZoo vrij om een ijsberenkoppel te ontvangen.

Iedere dag kan de bezoeker Nanu persoonlijk uitzwaaien. Dit kan van heel dichtbij, tijdens de dagelijkse inspectie van de ijsbeermannetjes. Tijdens deze dagelijkse inspectie om 11.30 uur controleren de verzorgers onder andere de voetzolen en het gebit van de ijsberen. Ze vertellen daarnaast alles over het trainen van de ijsberen en de onderzoeken die gedaan worden om hun soortgenoten in de natuur te helpen.

De verhuizing van Nanu vindt plaats In het kader van het Europese fokprogramma (EEP), wat een belangrijk onderdeel is in het behoud van deze prachtige diersoort.

Nanu en Felix, ijsberen in AquaZoo
IJsbeer Nanu is 6,5 jaar oud en kwam op 24 juni 2016 vanuit het Scandinavian Wildlife Park in Denemarken naar AquaZoo Leeuwarden. Felix is 17,5 jaar oud, hij kwam op 27 juni 2016 vanuit Ouwehands Dierenpark naar het prachtige verblijf in Leeuwarden. Het ijsberenverblijf heeft een oppervlakte van ongeveer 5000 vierkante meter en vergde een investering van ruim een half miljoen euro. AquaZoo blijft investeren in het verblijf en de toekomst van de ijsbeer.

 

Discussieer mee