U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Impuls voor Kunstonderwijs door nauwe samenwerking

YnSicht, school van OSG Piter Jelles voor vmbo- b,-k, en–gl, heeft samen met het Theatergezelschap Tryater en met Keunstwurk het plan “Je hoeft niet in de spotlights te staan om een ster te zijn”, geschreven. Naar aanleiding van dat plan heeft Het Fonds voor Cultuur Participatie een subsidie toegekend binnen de regeling ’Versterking cultuureducatie in het vmbo, vso en praktijkonderwijs’.

Dit is een primeur voor een school in Friesland. YnSicht geeft de komende drie jaar een impuls aan het Kunstonderwijs op school o.a. door met Tryater een doorlopende leerlijn ‘Podium’ te ontwikkelen. Keunstwurk gaat aan de slag met de deskundigheidsbevordering van docenten van de school. Op 8 november a.s. is het eerste zichtbare resultaat van de samenwerking tussen de partijen te zien bij de première van de jongerenvoorstelling Parsifall.


Leerlingen uit het derde en vierde jaar van de Podiumklas van YnSicht zijn betrokken geweest bij het maakproces van de jongerenvoorstelling Parsifall die Tryater maakt in samenwerking met De Jonge Republiek. Daarnaast zijn ze zelf aan de slag gegaan met het thema van de voorstelling “wie ben ik?” en hebben hier filmpjes over gemaakt. De filmpjes worden a.s. donderdag voorafgaand aan de voorstelling vertoond in de foyer van Tryater.

Discussieer mee