U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Succesje in inbraakgolf: politie pakt één dader op

De politie heeft dinsdagavond een dader in de Leeuwarder inbraakgolf aangehouden. Het gaat om een 47-jarige man uit Leeuwarden. Hij stal zondag een grote hoeveelheid gereedschap in een winkel aan de Verlengde Schrans. 

De politie kwam de man op het spoor, nadat er eerder deze week een gloednieuwe kruiwagen werd gevonden in een tuin aan de Carel Fabritiusstraat. Over deze kruiwagen kwam een melding binnen. Het object bleek te linken aan de inbraak aan de Verlengde Schrans, even verderop. Na onderzoek leidde het spoor naar de 47-jarige man.

Nog onduidelijkheid over betrokkenen in inbraakgolf

De Leeuwarder werd aangehouden als verdachte. Na een verhoor gaf de man toe dat hij de inbraak aan de Verlengde Schrans had gepleegd. Hij is met een dagvaarding heengezonden, meldt de politie.

Volgens de politie is de 47-jarige man alleen te linken aan de inbraak aan de Verlengde Schrans. Oeble Bouma van het Leeuwarder team vermoedt dat er meerdere inbrekers in de stad, alleen of in groepjes, actief zijn. Want de samenstelling van personen wisselt per incident, gaf de agent maandag aan. Het onderzoek in de inbraakgolf gaat op volle toeren verder.

Discussieer mee