U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Inbrekers slaan opnieuw toe in Oost, vooral in omgeving Groningerstraatweg

Inbrekers hebben de afgelopen week opnieuw toegeslagen in woningen in Leeuwarden-Oost. Er werd vier keer ingebroken, één keer was er een poging tot inbraak. De incidenten waren vooral in de omgeving van de Groningerstraatweg, sieraden en computers werden buitgemaakt. 

Een flatwoning aan het Dragoonsplein, in de Vrijheidswijk, was woensdag het eerst aan de beurt. Hier werd rond 22.15 uur aangebeld. De bewoonster liep na twee keer aanbellen naar de deur en zag er twee mannen staan. Ze schreeuwde naar hen, waarna het duo op de vlucht sloeg. De voordeur bleek vervolgens beschadigd.

Voordeur blijkt geliefde binnenkomst
Inbrekers braken donderdag in in een woning aan de Sjaerdemaslot, in Camminghaburen. Deze inbraak werd rond 13.00 uur ontdekt. De voordeur was opengebroken, onduidelijk is wat er gestolen is. Het boevengilde trok vervolgens afgelopen weekeinde richting de Bloemenbuurt en Heechterp. Ook hier was de voordeur de plek van binnenkomst voor de inbrekers.

Sieraden en pc's waren de buit
Het was tussen zondag 19.00 uur en maandag 10.45 uur raak in een woning aan de Azaleastraat. Het huis werd doorzocht en er werden sieraden en een horloge gestolen. Bewoners van een huis aan de Van Leeuwenhoekstraat ontdekten maandag rond 19.00 uur dat er bij hen was ingebroken. Ook in deze woning waren sieraden gestolen.

En dan was er nog een inbraak in een huis aan de Goudenregenstraat. Hier werd tussen zaterdag 21.00 uur en zondag 2.45 uur ingebroken. Dat gebeurde na het forceren van een raam aan de voorkant van de woning. De inbrekers maakten een Acer-computer en een MacBook buit.

Meer info gezocht, geen doorbraak in onderzoek
De politie zoekt nu meer informatie over de inbrekers. Er is tot dusver nog geen doorbraak in de inbraakgolf die van het westelijke naar het oostelijke deel van de stad is verplaatst. Begin deze maand werden er drie personen aangehouden die mogelijk iets met de inbraken te maken zouden hebben. Dit bleek uiteindelijk niet het geval, nadien zijn er geen aanhoudingen meer verricht, meldt Oeble Bouma van de Leeuwarder politie.

Discussieer mee