U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Innovatieve oplossingen en elegante metselwerkvolumes

In november 2018 werd het ontwerp voor de nieuwbouw van Parkhoven van VNL Architecten uit Grou, door het publiek gekozen tot Winnaar van de Vredeman de Vries LC-Publieksprijs.

Het gebouw werd geroemd om zijn innovatie en elegantie. Het gloednieuwe gebouw bevindt zich in de voormalige stadstuin van Leeuwarden: Achter de Hoven, waar de historische waterloop de Potmarge doorheen stroomt. Omdat de gemeente hecht aan een hoogwaardige invulling van dit gebied, werd door de gemeenteraad de Ontwikkelvisie Potmarge vastgesteld. De stedenbouwkundige randvoorwaarden en welstandsrichtlijnen hierin zijn zeer specifiek en zullen tijdens de attiekavond door de gemeente worden toegelicht. Ook zal er een tipje worden opgelicht over de nieuwste ontwikkelingen en toekomstige plannen in het Potmarge-gebied.

Discussieer mee