U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Inwoners Vlieland ontvangen de meeste liefde in Friesland

Inwoners van Vlieland ontvangen op Valentijnsdag de meeste valentijnskaarten en -cadeautjes (zoals bloemen, ballonnen en chocolade) van alle Friezen. Kollumerland en Nieuwkruisland,  Dongeradeel,  Leeuwarden en Heerenveen volgen. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse valentijnsonderzoek van Greetz, het online platform voor persoonlijke verrassingen en marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten.

Niet alleen naar Vlieland worden veel verrassingen verstuurd. Ook op andere plaatsen in Friesland worden de nodige verrassingen bezorgd. De top 5 van plaatsen waar, gemeten per inwoner, de meeste valentijnsverrassingen worden bezorgd.

  1. Vlieland

  2. Kollumerland en Nieuwkruisland

  3. Dongeradeel

  4. Leeuwarden

  5. Heerenveen

Welke verrassingen Friezen kunnen verwachten? Naast valentijnskaarten versturen Friezen vooral prachtige boeketten, vrolijke ballonnen en lekkere chocolade. Mannen versturen eerder een boeket dan vrouwen, die op hun beurt in de meeste gevallen voor chocolade kiezen.  Wie overigens kans wil hebben op een presentje kan het best verhuizen naar Zuid-Holland, waar gemiddeld per inwoner de kans het grootst is om iets te ontvangen. Friesland staat qua aantal verrassingen in de middenmoot (op de 8e plek van alle provincies).

Valentijnsdag niet meer voor liefdes alleen
Naast verliefdheid zijn goede vriendschap en liefdevolle familierelaties voor vrouwen steeds belangrijkere redenen om te verrassen met valentijn. Stuurde in 2017 nog 38% van de vrouwen een valentijnsverrassing naar een vrouwelijke ontvanger, in 2018 is dat maar liefst 53%. De overige 47% wordt bij een mannelijke valentijn bezorgd; in 2017 was dit nog anderhalf keer zoveel. Op die valentijnsverrassingen plaatsen vrouwen graag een naam of eigen foto. Dat doen zij 83% vaker dan mannen.

 

Bekijk hier het volledige valentijnsonderzoek met nog meer feitjes rondom verrassen tijdens valentijn.

 

Discussieer mee