U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Isabelle Diks stopt in Tweede Kamer, wordt wethouder in Groningen

GroenLinks-Kamerlid Isabelle Diks uit Leeuwarden vertrekt uit de Tweede Kamer. Zij gaat vanaf eind april aan de slag als wethouder en loco-burgemeester van de gemeente Groningen. Dat meldt de politica op Twitter. 

Diks volgt partijgenoot Matthias Gijsbertsen op die elders aan de slag gaat. Diks zat sinds maart 2017 in de Tweede Kamer voor GroenLinks. Daarvoor was ze, van 2008 tot 2017, wethouder in de gemeente Leeuwarden. Ook verving ze in de tweede helft van 2008 het toenmalige GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters.

De politica raakte eind vorig jaar in opspraak, omdat ze nog wachtgeld ontving na haar tijd als wethouder. Hiervoor werd ze teruggefloten door haar partij. Ze betaalde vervolgens het ontvangen geld terug.

Zin in nieuwe job, pijn in het hart
Diks heeft veel zin in haar nieuwe job, maar gaat het werk op het Binnenhof wel missen. "Met pijn in 't hart verlaat ik de Tweede Kamer. Dank iedereen voor de fijne samenwerking. Ik zie uit naar de kennismaking met collega's, inwoners, organisaties, bedrijven in Groningen!".

Inmiddels stromen de felicitaties aan het adres van de politica binnen, waaronder die van wethouders Tjeerdema en Douwstra. "Welkom terug in het Noorden. Ik zie uit naar de hernieuwde samenwerking", aldus Douwstra.

Discussieer mee