U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

It Dockumer Lokaeltsje wint Bernlefpriis 2020

De band It Dockumer Lokaeltsje is de winnaar van de Bernlefpriis 2020. De prijs werd op zaterdag 20 februari uitgereikt op een speciale digitale editie van de Friese Popawards. Gitarist Sytse van Essen en zanger/bassist Peter Sijbenga ontvingen een cheque van € 1500 en een beeldje. Fritz de Jong kon niet aanwezig zijn bij de overhandiging.

De Bernlefpriis van de provincie Fryslân wordt ieder jaar uitgereikt. De provincie wil met deze prijs de Friese taal in de popcultuur een stimulans geven. Andere genomineerden voor de Bernlefpriis waren het crossoverprogramma van Liet, het duo Weima en van der Werf en het ensemble Piiptsjilling.

De jury schreef in het juryrapport over de band: Weinig bands die zo eigenzinnig en stoïcijns hun eigen pad kiezen. Al meer dan 30 jaar zijn Peter Sijbenga, Fritz de Jong en Sytse van Essen de architect van haar eigen muzikale universum.

De band bracht vorig jaar een integraal vertaalde versie uit van de DAF-klassieker ‘Alles ist gut’. Op de Friese Lente week speelden ze in een avond-aan-avond-marathon hun hele oeuvre.

"Het geeft nog maar eens aan dat de band inventief is en open staat voor ludieke initiatieven. Het trio bewijst hiermee nog altijd wonderlijk relevant te zijn: dwars, humoristisch en innovatief. It Dockumer Lokaeltsje weet zich met zijn eigenzinnige, Friestalige oeuvre telkens weer te vernieuwen. De band verdient daarom de waardering van de Bernlefpriis 2020.", aldus de jury.

Discussieer mee