U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Jan Faber begonnen als assistent bij VV Buitenpost

Jan Faber is deze week begonnen als assistent-trainer bij VV Buitenpost. De Leeuwarder trainer, tot voor kort hoofdtrainer bij vierdeklasser AVC, loopt stage bij de Blauwkes voor zijn opleiding UEFA A.

Faber vormt samen met hoofdtrainer Willem Brouwer en assistent Marcel Hiemstra de technische staf voor de ploeg in de hoofdklasse B. "Ik ben 10 jaar hoofdtrainer geweest, onder andere bij Grijpskerk en als laatste club bij AVC uit Sexbierum", zegt Faber. "En nu dus assistent-trainer, dat is even schakelen maar gaat helemaal goed komen. Als een van de twee assistenten ga ik delen van de training verzorgen. Ik hoop te leren hoe het er bij een grotere club aan toegaat en vooral veel van Willem op te steken. Maar ik probeer ook echt wat bij te dragen."

Hij zegt te houden van de charme van voetbalverenigingen uit een dorp. "Ik ga nooit meer in de stad werken, dorpsclubs zijn me op het lijf geschreven. Buitenpost is ook een warme club en speelt bovendien op hoog niveau. De onderlinge binding, daar voel ik me goed bij. Je wint samen en je verliest samen. We gaan er wat moois van maken komend seizoen!"

Discussieer mee