U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Jan ontmoet .... de bisschop

In twee afleveringen laat LEO Middelsé u nader kennismaken met de bisschop van het Bisdom Groningen-Leeuwarden, Ron van den Hout. Dinsdag- en  woensdagavond te zien bij LEO Middelsé TV.

In de eerste aflevering vertelt de bisschop uitgebreid over zijn jeugd in Brabant en over de reactie van zijn ouders toen hij vertelde dat hij priester wilde worden. Waarom werd hij geen automonteur net zoals zijn vader? Hij blikt ook terug op zijn studie aan de beroemde Pauselijke Universiteit Gregoriana in Rome, waar menig paus studeerde. Ook legt hij uit waarom hij ooit heeft gesproken over het boek Zacharia als 'dramatische tekst'.

In de tweede aflevering gaat de bisschop in op zijn wijding als bisschop in Noord Nederland. Hoe is het om als Brabander in het hoge noorden te verkeren? Hij vertelt ook over de huidige problemen in de kerk, zoals de afnemende geloofwaardigheid en het sterk teruglopend kerkbezoek. Hoe moet de kerk daarop reageren? Tenslotte geeft hij ons een inkijkje in zijn privé-leven. Wat doet een bisschop in zijn vrije tijd?

Te zien bij LEO Middelsé TV:

“Jan ontmoet …… de Bisschop” deel I, dinsdagavond om 18.00 uur

“Jan ontmoet …… de Bisschop” deel II, woensdagavond om 18.00 uur

De ontmoeting (deel 1 en 2 gecombineerd) is ook te zien op YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=AFleZlgim4Y

Discussieer mee