Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Je tuin zomerklaar maken doe je aan de hand van deze tips!

Tuinieren is voor velen een geliefde bezigheid. Het creëren van een mooie en rustige buitenruimte waar iedereen van kan genieten. Of je nu een beginner bent of een ervaren tuinier, het verzorgen van uw tuin is een van de beste manieren om uw waardering voor de natuur te tonen.

Met het juiste gereedschap en de juiste planning kan tuinieren zowel leuk zijn als voldoening geven. Van het kiezen van de juiste planten tot het snoeien van de heg, in deze blog krijg je verschillende tips en advies om je te helpen een weelderige en levendige tuin te creëren.

De juiste spullen in huis halen

Voordat je kunt beginnen met het zomerklaar maken van jouw tuin is het essentieel om de juiste materialen in huis te halen. Wil je bijvoorbeeld een paar bomen omzagen? Dan dien je op zijn minst een van de Stihl kettingzagen in huis te halen. Zonder kettingzaag zal dit namelijk een verschrikkelijke klus worden. Waar je met een Stihl elektrische kettingzaag gemakkelijk een boom kunt doorzagen, zal dit je met een handzaag bijna niet lukken! Ditzelfde geldt overigens voor tal van andere klussen in huis. Zonder het juiste materiaal zul je hier een oneindigheid mee bezig blijven. We raden je hierin altijd aan om materiaal te gebruiken van gerenommeerde merken. Deze gaan namelijk vaak jaren mee waardoor de investering zich vanzelf terugverdient.

Het snoeien van de heg

Heggen kunnen een mooie toevoeging zijn aan de tuin. Echter, als ze niet goed verzorgd worden, kan het resultaat een echte ramp zijn. Het beste moment om een heg te snoeien is in de lente. In de lente zal de heg opnieuw beginnen te groeien en door haar te snoeien zal ze een mooie symmetrische vorm krijgen. Om dit te bereiken moet allereerst het bovenste deel van de heg gesnoeid worden. Hierbij wordt geadviseerd om ongeveer 1/3e van de lengte te snoeien. Om de heg in vorm te houden, adviseren sommige tuiniers om de heg elke 3-4 weken te snoeien. Echter dit is afhankelijk van hoe snel de heg groeit. Als de heg te laag wordt gesnoeid, kan het leiden tot een ongelijke vorm, waardoor de heg er onregelmatig uitziet.

Aan de slag!

Een probleem waar veel mensen tegen aan lopen is het daadwerkelijk beginnen met de klus. Dit komt omdat het vaak als een lange klus aanvoelt waardoor men niet gemotiveerd is om te beginnen. Echter, wanneer je de eerste stappen hebt gezet zul je al snel resultaat zien. Dit resultaat zorgt er vervolgens weer voor dat je gemotiveerd raakt om snel verder te gaan. De eerste stap zal dus het zwaarst zijn, de volgende stappen zullen een stuk lichter aanvoelen.

 

Discussieer mee