U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Jeroen van der List: “Ik wil seizoen met Aris zo hoog mogelijk eindigen”

Aris Leeuwarden heeft de 27-jarige Jeroen van der List toegevoegd aan de selectie van coach Tony van den Bosch na het plotselinge vertrek van de Canadees Meshack Lufile.

De 2.13 cm lange forward/center Jeroen van der List kwam eerder uit voor Aris in het seizoen 2009/2010. Aris en Den Bosch hadden in die tijd een samenwerking overeenkomst, waarbij de Brabanders jeugdspelers uitleenden aan ander clubs om minuten te maken.

Jeroen van der List: "Ik was net met Stefan Mladenovic Europees kampioen geworden O-20 jr. bij het Nederlands team. Ik kwam toen in contact met Den Bosch en die boden mij een contract voor drie jaar en ik dan het eerste jaar uitgeleend zou worden aan Leeuwarden".

Achteraf was dat niet een ideale uitgangspositie van Jeroen van der List. "De insteek was om minuten te maken, maar dat is er achteraf niet helemaal uitgekomen. We hadden Pete Miller als coach en waren in die tijd vijf Amerikanen en werd er veel met de Amerikanen gespeeld. Dat was niet het jaar wat ik zocht". Een jaar later speelde Van der List nog twee jaar voor Den Bosch met basketbalgrootheden als o.a. Peter van Paassen en Kees Akerboom en maakte een kampioenschap en een bijna kampioenschap mee. Daarna vertrok Van der List naar Den Helder en 'als jonge speler naar leidende speler' waar hij ook Stefan Mladenovic weer als teamgenoot tegenkwam. Vervolgens twee seizoenen uitkwam voor Leiden en daarna door zijn Duitse agent naar Japan gestuurd 'voor de centjes'.

"Ik wilde daar na een jaar beslist naar een ander team. Ik zat midden in de bergen en dat was best wel zwaar. Het was daar heel koud en ik zat zonder verwarming en heb er drie maanden getraind in een hal waar het maar twee graden was. Niemand sprak daar Engels en de wereld was heel klein. Ik hou ook van het leven naast het basketbal en om totaal iets anders te doen dan basketbal". In Japan waren er op dat moment ook aanbiedingen van Nederlandse clubs maar "het was daar goed verdienen en het wachten was op een andere buitenlandse club". Toen die niet kwam wilde Van der List toch spelen en is hij met een open contract voor BAL Weert gaan spelen.

Zaterdag tegen Apollo Amsterdam bleef Meshack Lufile 'geblesseerd' bij Aris aan de kant, maar toen was ook al duidelijk dat er voor de Canadees geen toekomst meer was bij Aris Leeuwarden. De zondag na Aris tegen Amsterdam werd aan Lufile door een afvaardiging van Aris verteld dat er voor hem geen toekomst meer was bij Aris en moesten de Leeuwarders op zoek naar een vervanger.

Van der List: "Maandag- of dinsdag werd ik door Aris gebeld. Ik had een opzegtermijn van een week bij Weert en heb mijn laatste wedstrijd afgelopen weekend ook nog voor Weert gespeeld. Ik moest officieel nog een paar dagen bij Weert trainen maar kreeg alle medewerking na het weekend al naar Leeuwarden vertrekken. Ik ben blij dat zij mij bij Weert de optie hebben gegeven om weer te kunnen basketballen". Maandag trainde Jeroen van der List al mee met de selectie van Aris coach van den Bosch en hoopt stiekem ook weer in beeld te komen voor het Nederlands team. Voorlopig speelt Van der List de rest van het seizoen in Leeuwarden. "Maar er is altijd een optie voor verlenging".

Naast het basketbal wil Van der List ook de cursus basketbaltrainer gaan volgen. "Je wordt ouder en gaat denken aan je toekomst. Ik wil graag mijn coach diploma's gaan halen en iets achter de hand hebben dat ik verbonden kan blijven met basketbal. In de zomer geef ik ook al basketbalkampen en vindt het leuk met kinderen te gaan werken. Misschien kies ik wel om in Nederland mijn carrière af te kunnen maken. Mijn insteek is nu dit seizoen zo hoog mogelijk met Aris te eindigen en alles te geven wat ik heb".

Discussieer mee