U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Jeugdopleiding FVC weer leverancier talenten

Nadat vorig jaar drie jeugdleden van FVC zijn gescout door BVO’s gaat aan het einde van dit seizoen ook Hugo Tiemessen FVC verlaten om dezelfde reden. Hij zal in het nieuwe seizoen uitkomen voor SC Heerenveen JO11-1 en dat geweldige nieuws is natuurlijk een felicitatie waard. Daarnaast meldt de club dat Maureen van Drogen, Teun Borger en Lars Vogelzang zijn uitgenodigd voor de KNVB selectietrainingen. Ook zijn worden van harte gefeliciteerd. De jeugdopleiding van FVC levert dus opnieuw talenten af.

Zoals aangegeven gingen aan het eind van vorig seizoen drie van de jeugdleden naar BVO’s in Friesland. Dat waren Mads Alma die naar SC Cambuur ging en Jesse Doetjes en Julian Nicolai die naar SC Heerenveen gingen. De heren zijn al aardig gewend aan hun nieuwe club en hebben het prima naar hun zin. Jesse was al eens speler van de maand en samen met Julian wonnen ze met hun team onlangs nog de Tornea Internationale de Pasqua 2018 in Albia op Sardinië in Italië.

Over FVC

De Friesche Voetbal Club is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een familiale club met een professionele organisatie. De teams trainen twee keer per week en de selectie teams, die onder meer divisie en hoofdklasse spelen, kunnen drie keer trainen. Een speerpunt is het streven om de eerste selectie te laten bestaan uit 80% eigen spelers. De eerste selectie speelt momenteel in de eerste klasse. De club staat al vijf jaar achtereenvolgend in de Top 200 voor Nederlandse amateurvoetbalverenigingen.

Discussieer mee