U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Jong AZ moet toch buigen voor koploper Cambuur

Cambuur doet goede zaken in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Henk de Jong wint ondanks een vroege achterstand met 3-1 van Jong AZ.

De jonkies van Jong AZ schieten uit de startblokken. Al na 3 minuten spelen staat Félix Correia oog in oog met Sonny Stevens. De Portugees is kalm en schuift rustig binnen. Cambuur kan haar borst dus nat maken voor een zware kluif. Maar na 20 minuten spelen keert Cambuur het tij. Een lange bal in de zestien wordt door Robert Mühren klaar gelegd voor Stanley Akoy. Normaal gesproken is Jamie Jacobs de man die dan klaar staat om af te ronden, echter is hij geblesseerd. Zijn vervanger is ijskoud en maakt de 1 tegen 1. Nog geen 2 minuten later wordt de rappe Kallon weggestuurd door dezelfde Stanley Akoy. Kallon wacht lang maar blijft desondanks heel koel en lobt de bal via de onderkant van de lat binnen: 2-1. Dit is ook de ruststand.

Na rust begint Cambuur stukken beter dan als in de eerste helft. Een aantal kansjes leveren helaas geen doelpunt op. Oratmangoen is inmiddels in de ploeg gekomen voor Paulissen. Cambuur heeft het lastig tegen de beloften van AZ. De ploeg uit Alkmaar krijgt een aantal kansen op de 2-2 deze laten ze liggen. Een kwartier voor tijd besluiten Schmidt en Oratmangoen te gaan jagen. Oratmangoen weet met een discutabele schouderduw de bal af te pakken van de verdediger van Jong AZ. Hij is niet zelfzuchtig en geeft de bal af op de topschutter van de Keuken Kampioen Divise, Robert Mühren. De spits schuift alweer zijn 14e van het seizoen binnen. Voor de rest amper kansen meer en de eindstand is dus 3 tegen 1.

Cambuur doet goede zaken en kan zondag rustig kijken wat titelconcurrent De Graafschap gaat doen. Die het zondag opneemt thuis tegen Go Ahead Eagles.

 

Henk de Jong:

Erik Schouten:

Discussieer mee