Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Jongeren nemen Provinciehuis over

"Jongeren zijn wél van invloed om een probleem op te lossen", zegt schoolleider Ralph de Jong over zijn leerlingen. Het Provinciehuis werd vrijdag overgenomen door leerlingen van !mpuls OSG Piter Jelles. De jongeren mochten zelf op de proppen komen met probleemstellingen en zochten met elkaar daarvoor een oplossing.

Vrijdagochtend om half negen werden de leerlingen ontvangen door de nieuwe burgemeester van Leeuwarden: Sybrand Buma. Daarna legden de jongeren elkaar problemen voor die in de Gemeente Leeuwarden spelen. In groepjes gingen ze met elkaar in discussie over wat nou de beste oplossing zou zijn voor het probleem. Aan het einde van de ochtend presenteerden de jongeren elkaar hun conclusies.

"Het gemeentehuis is iets te klein voor deze bijeenkomst. Daarom doen we dit in het het Provinciehuis", antwoord gemeenteraadslid Dirk Visser op de vraag waarom deze ochtend hier gehouden wordt. Het is volgens hem belangrijk dat de jongeren betrokken worden bij de politiek die invloed heeft op hun directe omgeving. "Daar heb je als burger natuurlijk een hoop invloed op. En daar willen we deze jongeren bewust van maken."

Dit is niet de eerste keer dat Stichting Tienskip zo'n project organiseert voor leerlingen. Dit jaar willen ze dit in totaal veertien keer gaan doen.

Discussieer mee