U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Kallon gevierde man in belangrijke overwinning Cambuur

Na een teleurstellende seizoenstart weet Cambuur een belangrijke overwinning te boeken op Jong FC Utrecht. In eigen huis werd het 5-2 en doet Cambuur goede zaken richting een betere periode. Ondanks een zeer matige eerste helft wisten de Leeuwarders vlak voor rust twee keer te scoren. Met vier doelpunten was Issa Kallon de held van Leeuwarden.

Henk de Jong moest aan de aftrap van het duel een aantal sterkhouders missen. Mühren en Schouten bleven uit voorzorg in thuisquarantaine, Maulun viel uit bij de warming-up en vervolgens moest Sambissa het veld vroegtijdig verlaten. Ondanks de afwezigheid van deze mannen wist Cambuur Jong FC Utrecht uiteindelijk makkelijk opzij te zetten.

In de eerste helft leek het er nog niet op dat Cambuur zomaar drie punten ging bemachtigen. Jong FC Utrecht had niet per se het betere van het spel maar de Leeuwarders creëerden weinig en waren slordig in balbezit. De twee doelpunten van Kallon vlak voor de pauze zorgde daarom voor rust en vertrouwen in het elftal van De Jong. Na rust is Cambuur scherp, Breij zorgt al snel voor de derde goal.

Vervolgens dient er een fase aan waarin er weinig gebeurt en dreigt de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan, tot dat Kallon besluit zijn score aantal te verdubbelen. Hij scoort zijn derde en vierde in de laatste fase van de wedstrijd en is daarmee de man of the match. In de blessuretijd loopt Cambuur nog wel tegen een tweede tegentreffer aan en dat brengt de einduitslag op 5-2.

Discussieer mee