U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Kallon weigert te verlengen ''Het is een elastiek die op knappen staat''

De koploper van de Keuken Kampioen Divisie bereidt zich voor op het tweede deel van het seizoen in Epe. Met nieuwe aanwinst Michael Breij en de hele selectie traint de selectie op het kunstgrasveld van de lokale amateurvereniging. Op 10 januari hervat Cambuur de competitie tegen de gedeeltelijke nummer drie, FC Volendam. 

Nieuwe aanwinst
Andere ploegen uit de competitie gaan misschien wel naar de warme landen. De ploeg van trainer Henk de Jong blijft gewoon in Nederland, en geniet van de goede accommodatie in Epe. Twee weken geleden presenteerde Cambuur haar eerste nieuwe aanwinst voor deze winter, Michael Breij. De nieuwe middenvelder verruild Groningen voor Leeuwarden. Hij is dolblij en kan niet wachten totdat hij minuten kan maken voor Cambuur. ''Het plan, voetbal, spel trok mij direct aan. Het is een goede groep met veel kwaliteit ik ga alles geven dat is ook één van mijn kwaliteiten, gas geven!

Contract soap Issa Kallon
Issa Kallon is bezig aan een goed seizoen. Toch spelen er een aantal dingen op de achtergrond bij de aanvaller, contractverlenging. Foeke Booy is klaar met 'soap' ''Dit speelt al langer, vanaf oktober zijn we hier al mee bezig. We hebben voor Cambuur begrippen een uiterste inspanning gedaan om met hem te verlengen. Aan een elastiek kan je blijven gaan trekken maar er komt ook een punt dat hij een keer knapt. Dat punt hebben we nu wel bijna bereikt.

Promotie
Als je met de winterstop koploper bent ben je natuurlijk favoriet. Op de vraag of het seizoen mislukt is als je niet promoveert zegt Henk de Jong. ''Laten we eerlijk zijn we weten waar we staan op het moment. We gaan hier gewoon voor en mocht het om verschillende redenen niet lukken ja daar denk ik eigenlijk niet eens aan. We gaan er gewoon voor!

Volendam 
Aankomende vrijdag staat de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft alweer op het programma. In het eigen stadion neemt Cambuur het dan op tegen een ploeg in vorm, FC Volendam. Meteen een zware klus voor de Leeuwarders, Robert Mühren heeft er vooral zin in. ''Volendam doet het ook goed en is een goede ploeg. Meteen na de winterstop een affiche!'' De aftrap van de competitie topper is om 20:00.

Discussieer mee