U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Karateka Jesse Swart haalt kwartfinale op EK in Polen

Karateka Jesse Swart (16) uit Hallum heeft op zaterdag 11 november in Polen de kwartfinale behaald bij het Europees Kampioenschap Shinkyokushin Karate voor jongeren tot 22 jaar.

De pupil van Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens (foto links met coach Erwin Krol) kwam op het onderdeel kumite (vrije gevecht) uit bij de jongens tot en met 17 jaar en 75 kilogram.

In Kielce moest Swart, die vorig jaar in het Rotterdamse Ahoy de Nederlandse titel pakte, aantreden tegen vechters uit Bulgarije, Hongarije, Litouwen, Oekraïne, Polen en Zweden. Swart wist door te dringen tot de kwartfinale via een spannende partij bij de laatste zestien tegen de Let Mindaugas Telksnys (16). Na een verlenging van de twee minuten durende partij wezen drie van de vier hoekscheidsrechters Swart als winnaar aan. In de kwartfinale tegen Atilla Fekete (15) uit Hongarije ging de strijd opnieuw gelijk op. Ondanks een flink offensief met stoot- en schopcombinaties vonden de scheidsrechters uiteindelijk dat zijn opponent het betere van het spel had.

Swart maakte in Polen deel uit van een achtkoppig Nederlandse selectie.

Discussieer mee