Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Keeper João Virgínia basisplaats kwijt bij Cambuur

Robbin Ruiter maakt donderdag tegen FC Groningen zijn eredivisiedebuut voor SC Cambuur. Keeper João Virgínia is zijn basisplaats kwijt.

De Portugees miste dit seizoen nog geen eredivisiewedstrijd van Cambuur. Maar aan die reeks komt nu een eind. Trainer Sjors Ultee grijpt in nu Virgínia opnieuw een fout maakte afgelopen zaterdag tegen Sparta Rotterdam.

Bij het tweede tegendoelpunt leverde de 23-jarige keeper de bal zomaar in bij Sven Mijnans, die Koki Saito in staat stelde om te scoren. Na de wedstrijd wilde Ultee nog niet zeggen of Virgínia eerste doelman zou blijven. "Dat bespreek ik eerst met João en niet met jullie."

Niet de eerste fout
Twee weken geleden tegen FC Volendam kwam Virgínia al te laat bij een diepe bal waaruit Robert Mühren kon scoren. Daarom krijgt Ruiter nu de kans. Afgelopen zomer legde Cambuur de geroutineerde doelman vast. Hij mocht in de bekerwedstrijd tegen FC Rijnvogels (3-0 overwinning) zijn debuut maken voor de Leeuwarders.

De 35-jarige Ruiter maakt donderdag tegen FC Groningen zijn eerste minuten in de eredivisie sinds 15 augustus 2021. Toen stond hij nog onder contract bij Willem II en verloor hij met 4-0 van Feyenoord. Daarna verloor Ruiter zijn basisplaats, waarna hij een paar maanden later uiteindelijk wegging bij Willem II.

.

 

Discussieer mee