U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Kees Krottje krijgt politiehulde en duizenden kaarten voor 100ste verjaardag

Kees Krottje heeft woensdag een politiehulde ontvangen voor zijn 100ste verjaardag. Krottje is een oud-inwoner van Oude Leije: hij verhuisde ooit naar Maastricht om daar adjudant te worden bij de gemeentepolitie. De jarige kreeg in aanloop naar zijn verjaardag zo'n 2500 kaarten binnen.

Medewerkers en bewoners van het Maastrichtse zorgcentrum Hagerpoort - waar Krottje woont - zongen hem toe op zijn verjaardag. Dat gebeurde met de zijdeur open, want buiten stroomden de agenten van de plaatselijke politie toe, die eveneens meezongen. De dienders ontvouwden een spandoek met de tekst "Gefeliciteerd met uw 100e verjaardag". Een van de agenten sprak Krottje toe met een korte speech. De voormalige adjudant kreeg vervolgens een bos bloemen en een foto uit 1981, van hem in functie.

"Hartelijk dank voor de belangstelling en de moeite die jullie hebben gedaan om dit feest, ondanks alle ellende, toch nog wat fleur te geven... én kleur", sprak Krottje de dienders op zijn beurt toe, met een nog te herkennen Friese tongval in zijn stem. Na de speech namen de agenten de jarige - in zijn rolstoel - kort mee naar buiten voor een polonaise op feestmuziek. En er volgden gebakjes.

Krottje kreeg zo'n 2500 kaarten
De Alde Leister om utens kreeg in aanloop naar zijn verjaardag zo'n 2500 kaarten binnen. Deze felicitaties - veel uit Fryslân, waaronder van 'blokkeerfriezen', fans van SC Heerenveen en van Foppe en Geke de Haan - ploften op de deurmat na een oproep van één van Krottje's kleinkinderen, Hilde Talsma uit Warten.

Talsma riep op de Facebookpagina 'Corona Hulp Leeuwarden' op om een kaartje naar haar opa te sturen. Want de verjaardag van haar grootvader zou in stilte gevierd gaan worden vanwege de 'coronamaatregelen'. De oproep om een kaartje te sturen, was niet aan dovemansoren gericht.

Dochter verzamelde felicitaties, zoon maakte filmpje
Krottje's dochter Sjoukje Blom rijgde alle gelukswensen aan slingers. Die hingen bij Hagerpoort, maar ook in de tuin van de Maastrichtse. Zoon Roel maakte een video met daarin gelukswensen van familieleden. En zo werd het alles bij elkaar toch nog een bijzondere 100ste verjaardag, aldus Talsma. De kaarten met mooie teksten en verhalen gaan in een map, zodat pake er nog lang van kan genieten, laat de Wartense op haar Facebookpagina weten.

Foto: Politie Maastricht

Discussieer mee