Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Kettingkledingruil zelfs na coronatijd nog een groot succes

Tijdens de coronacrisis kwam een Amsterdamse kledingruilgroep op het idee om een kledingketting te organiseren. Al snel sloeg deze actie aan in Leeuwarden en zelfs na de coronatijd is deze nog in volle gang.

De kledingruil vind plaats in de vorm van tassen met kleding die rondgaan. Als deelnemer van deze ketting, krijg je 5 dagen om kleding uit de tas te zoeken en zelf weer aan te vullen met oude kleding. Daarna gaat de tas weer door naar de volgende persoon in de ketting.

Deze kettingruil van kleding is niet alleen ‘coronaproof’ en vrijwel kosteloos maar vooral ook heel duurzaam. Kleding blijft bij deze actie langer in roulatie.

Nadenken
Marrit Molenaar, één van de beheerders van het project in regio Leeuwarden, wil graag dat men meer nadenkt voor kopen. "Dat er met name wordt nagedacht over dat je ook tweedehands kleding kan krijgen en niet altijd alles nieuw hoeft te kopen."

Door de groeiende populatie van de kledingketting zijn de beheerders in de regio Leeuwarden nog wel op zoek naar medebeheerders.

Aanmelden voor de Kledingketting kan hier.

 

Discussieer mee