Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Kick Out Swarte Pyt demonstreert bij Sint Piter

Tijdens de intocht van Sint Piter - aanstaande zaterdagmorgen in Grou - zal gedemonstreerd worden door Kick Out Swarte Pyt (KOSP). Er is afgelopen week zonder resultaat overlegd tussen het Sint Piter Komitee, burgemeester Ferd Crone van de gemeente Leeuwarden en KOSP.

Omroep LEO Middelsé brengt de aankomst van Sint Piter aanstaande zaterdag in Grou rechtstreeks op televisie vanaf 10.00 uur. Sint Piter is vroeg dit jaar. Normaal gesproken zet hij de zaterdag voor 21 februari, Sint Pitersdei, voet aan wal. In verband met de voorjaarsvakantie is hij dit jaar een week eerder. Ook presenteert LEO Middelsé het Sint Piter Journaal.

In de tijd dat Sint Piter in het dorp is, is er van alles te doen voor iedereen. Zo is er op de dag van aankomst een reünie voor oud-Grousters: de Strûs-Yn. Een gezellige bijeenkomst waar ook Sint Piter en Swarte Pyt graag geziene gasten zijn. De kleinste kinderen kunnen op bezoek bij Sint Piter in de Sint Piterkerk waar hij en Swarte Pyt alle tijd voor hen hebben. Dat beiden zeer fotogeniek zijn, blijkt wel uit de vele foto’s en selfies die later op de diverse sociale media te zien zijn!

Neem eens een kijkje op de Sint Piterbeurs of win leuke prijzen bij de Sint Piterbingo. Beide activiteiten worden georganiseerd met als doel alle Sint Piterfestiviteiten financieel te steunen. Of kom naar het Sint Pitermearke 2019 ‘Firolien’, een muzikaal sprookje dat wordt opgevoerd door Grouster acteertalent. De kinderen t/m groep 6 kunnen tot slot zwieren, zwaaien en sporten met Swarte Pyt tijdens het sportieve feest: Swarte Pyt yn’e sporthal.

Meer info op www.sintpiter.nl

Discussieer mee