U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Kinderen over fonteinen en hun dromen

De bouw van sommige fonteinen start binnenkort, ook die van Leeuwarden. Kinderen van basisschool Het Palet en de Michaelschool in Leeuwarden zijn de laatste tijd bezig geweest met de Leeuwarder Fontein, op papier. Ze hebben tekeningen gemaakt van een fontein waar zij graag bij willen zitten. Waar ze anderen willen ontmoeten.

Op woensdagochtend 12 juli gingen gedeputeerde Sietske Poepjes en wethouder Sjoerd Feitsma van de gemeente Leeuwarden met de kinderen in gesprek. De kinderen lieten hun tekening zien én er werd gesproken over de symboliek van de Leeuwarder fontein.
De Leeuwarder fontein van de 11Fountains bestaat uit twee zeven meter hoge, witte hoofden van een jongen en een meisje die op een ovaalvormig zwart plateau staan. Hun gezichten zijn naar elkaar toegewend met hun ogen gesloten. Beider gezichtsuitdrukking is sereen, bijna meditatief. Samen verbeelden zij, en dromen zij over de toekomst en herinneren zij de Leeuwarders en bezoekers van de stad aan hun eigen dromen.

11Fountains is een van de grootste kunstprojecten van Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa en is nieuw cultureel erfgoed. Het project wordt ondersteund door de provincie Fryslân en de zes betrokken gemeentes.

Discussieer mee