U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Klaas Fokkinga nieuwe gedeputeerde FNP

Klaas Fokkinga wordt waarschijnlijk de nieuwe FNP-gedeputeerde. Fokkinga is 66 jaar en woont in Nes (Noardeast-Fryslân). Hij zat eerder in Provinciale Staten (2015-2019) en in de gemeenteraad van Dongeradeel (2010-2015). Fokkinga volgt gedeputeeerde Johannes Kramer op, die is benoemd tot burgemeester van Noardeast-Fryslân.

Fokkinga is voorgedragen door een adviescommissie onder leiding van Eerste Kamerlid Gerben Gerbrandy. De leden hebben vrijdagavond 29 november ingestemd met de kandidatuur van de tweede FNP-gedeputeerde ooit. Provinciale staten moeten op 22 januari nog definitief instemmen.

De FNP is sinds de laatste verkiezingscampagne bezig met vernieuwing en verjonging. Daarom komt de keuze voor de 66-jarige Fokkinga misschien als een verrassing. Maar de partij heeft de komende drie jaar een ervaren persoon nodig die op de rijdende trein kan stappen die zijn voorganger negen jaar geleden in beweging bracht. Gerbrandy: ,,Met zijn politieke ervaring en dossierkennis is Fokkinga de geschikte man om dit werk af te maken. Onze jeugd kan intussen warmdraaien.’’

Discussieer mee