U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Kleine Wielenloop Leeuwarden 2018

Sportvereniging Friesland organiseert op 11 februari voor de 38e keer de kleine wielenloop in Leeuwarden.De route wordt uitgezet met pijlen en bordjes langs de weg en op kruispunten. Ook worden er lintjes opgehangen als teken dat men op de goede route loopt. Bij nat weer lost het evenementenkrijt op dus is men dan aangewezen op de bordjes en voorfietsers. Het White Angels Verkeersteam verzorgd de oversteek waar autoverkeer is. De Gemeente Leeuwarden verleende toestemming om deze 38e editie te organiseren. Onderweg zijn er twee verzorgingsposten met lauw water. Na de finish is er warme bouillon, thee, vruchtendrank, water en fruit. In de kantine is heerlijke snert verkrijgbaar.  Voor 5 euro kan men deelnemen, wie een medaille wil kan die na afloop kopen voor drie euro in de kantine.

Jan Kooistra vraagt de vergunning aan bij de Gemeente Leeuwarden en vraagt Leovardia of ze daar weer mogen inschrijven, verkleden en douchen. De gastvrije voetbalclub ontvangt de lopers graag op hun accommodatie. Zondags is er genoeg ruimte om te parkeren op het plein voor de accommodatie. De loop was vele jaren op zaterdag, nu is men naar de zondag verhuisd omdat Leovardia een Zaterdagclub is geworden, die dag is er bijna geen parkeerplaats meer te vinden en zijn de kleedkamers bezet door de voetballers.

De tijden en nummers worden handmatig opgeschreven voor de uitslagenlijst die de andere dag op de site www.svfriesland.nl staat met het verslag en fotoreportage.

Discussieer mee