U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Koosjelmer de Vries: Winnaar 17.6 Km Bulleloop in Lekkum

Woensdag 2 mei was de tweede woensdagavond loop, de eerste vorige week in Jirnsum de Mûzelloop met ruim 200 deelnemers, deze tweede loop, de Bulleloop in Lekkum, trok iets minder, 181, maar weer meer dan vorig jaar. Volgende week woensdag de Twirreloop in Wijtgaard trekt altijd rond de 250 lopers en daar verwacht men weer zo’n aantal.

Deze woensdag was het prachtig zonnig weer, ideaal voor parkoers uitzetter Duco Zijlstra om de routes te peilen met krijtverf en de meeste roosters te voorzien van een rubberen mat. De Bulleloop gaat over een mooi parkoers ook door paden tussen de weilanden door en dit jaar voor het eerst door It Stalhûs van de familie Nienhuis waar ook een verzorgingspost met water was geplaatst. Een leuke ervaring. De start om half acht was minder zonnig en een heel donkere lucht voorspelde niet veel goeds. Maar het bleef droog en was lekker om te hardlopen. Duco ging zelf voorop met de fiets op het 17.6 km lange parkoers en moest flink aantrappen om Koos Jelmer de Vries voor te blijven, dit SV Friesland Talent die traint onder leiding van Sjouke Touber en straks met Riekele Kobes liep de 17.6 km in 1.09.18 een prima tijd op dit parkoers.

De meesten kozen voor de 10 km en waren hiervoor uit alle windstreken van Friesland naar Lekkum gekomen om deze mooie route te lopen. Verkeer regelaars, verzorgers en tijdschrijvers en inschrijvers boden hen een mooie loop aan, goede testloop voor Loop Leeuwarden.

Uitslagen

17.6 km: 1e Koos Jelmer De Vries Leeuwarden 1.09.18 2e Pieter Talsma Mantgum 1.11.32  3e Ate Bijlsma Garyp 1.12.08

10 KM: 1e Menno Cramer Leeuwarden 41.14  2e Durk Tigchelaar Achlum 42.17  3e Richard Touber Stiens 42.33

Discussieer mee