U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Koploper Cambuur op jacht naar drie punten in Kerkrade

Cambuur heeft weer een flinke reis voor de boeg, Kerkrade is morgen het reisdoel. Roda is in de laatste zes wedstrijden ongeslagen en pakte in deze wedstrijden 12 punten. 

Roda heeft een ploeg die zeer matig begon aan dit seizoen. Maar sinds geldschieter Mauricio García de la Vega door zijn eigen fans het stadion is uitgezet, gaat het een stuk beter met Roda. Zes wedstrijden ongeslagen en de ploeg klimt mondjesmaat op de ranglijst. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong staat nog niet waar het zou moeten staan: een 13e plaats.

Cambuur gaat de jacht openen op drie punten. Na in competitieverband twee keer te hebben gelijkgespeeld (Jong Utrecht uit 1-1, NEC thuis 0-0.) Henk de Jong noemt de wedstrijd zelf ''een finale.'' ''Thuis en uit presteren we goed. We spelen nu 2x achter elkaar gelijk, dan is het heel erg lekker als je z'n lastige uitwedstrijd wint."

Jordy van Deelen is langdurig uit de roulatie. De middenvelder raakte in de wedstrijd thuis tegen NEC geblesseerd aan de knie. De verdediger moet worden geopereerd en is er pas volgend jaar maart er weer bij.  Giovanni Korte heeft een flinke tegenslag gehad in zijn herstel. De aanvaller kan naar verwachting na de winterstop pas weer op het veld staan. Sven Nieuwpoort is volgende week weer bij de selectie.

Issa Kallon die onlangs nog geblesseerd was aan zijn voet, is goed op de weg terug. De rappe aanvaller is misschien zelfs morgen weer inzetbaar. De opstelling blijft nog een verrassing.  Trainer Henk de Jong zit nog in twijfel over de eerste elf. De bal zal vrijdagavond om 20:00 uur gaan rollen in Limburg.

Discussieer mee