U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Koploper klaar voor ontmoeting met periodeleider NEC

Cambuur neemt het vrijdagavond  op tegen NEC uit Nijmegen. Cambuur wist doordeweeks met 0-5 te winnen in Zeeland, tegen VV GOES. Onder het motto ''Vol huis voor de koploper'' maken de mannen van Henk de Jong zich klaar voor het duel tegen de Nijmegenaren.

Donderdag won Cambuur na een stroeve eerste helft van VV GOES. De mannen van trainer Henk de Jong gingen rusten met 0-1 voorsprong (penalty Delano Ladan.) Na rust maakte Cambuur korte metten met de amateurs van GOES en eindigde de wedstrijd in 0-5.

Drie dagen na het bekeravontuur in Zeeland staat er weer een thuiswedstrijd voor de deur. Gewoon voor de competitie tegen Nijmegen Eendracht Combinatie oftewel NEC. De Nijmegenaren zijn in goede doen. De laatste drie Keuken Kampioen Divisie wedstrijden werden allemaal gewonnen. Midweeks werd NEC wel uitgeschakeld door Excelsior voor de KNVB Beker. Een lange wedstrijd want er moest een verlenging aan te pas komen.

Ook trainer Henk de Jong weet dat er belangrijke tijden aan zitten te komen. ''In november en december zijn de punten die je pakt waardevol. Het weer wordt anders, sneeuw, regen, storm. Maar ook pijntjes en blessure's kunnen er in die tijd sneller komen. We hebben een plan en daar gaan we vol mee aan de bak!''

Tegenstander NEC is in goede vorm ze staan momenteel ook bovenaan in de periode. ''NEC is een goede ploeg en beschikken over meerdere systemen. Het maakt mij niet uit hoe we de drie punten pakken als we ze maar pakken.'' Aldus trainer Henk de Jong.

Cambuur moet het morgen zonder de snelle Issa Kallon doen. De aanvaller heeft nog teveel last van zijn voet. Ook Giovanni Korte en Sven Nieuwpoort zullen morgen geen deel uitmaken van de selectie.

Opstelling Cambuur: Stevens, Van Deelen, Schouten, Mac Intosch, Sambissa, Hoedemakers, Jacobs, Maulun, Antonia, Oratmangoen, Mühren.

Interview Ragnar Oratmangoen:

Interview Henk de Jong:

Discussieer mee