Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Kunstenaar Reinier Knol plaatst dagelijks schilderijen over Friesland op Facebook

Vanaf begin dit jaar is Reinier bezig om dagelijkse een schilderij van Friesland op Facebook te plaatsen. 1 januari was de dag dat hij begon met het plaatsen van de schilderijen. Inmiddels zitten we op dag 113, en zijn er evenveel schilderijen gepubliceerd op Facebook.

De schilderijen bestaan uit verschillende Friese beelden van stad en land. Knol houdt er van om met kleur bezig te zijn. "Het brengt dagelijks een beetje kleur op Facebook", Dit is ook terug te zien in zijn schilderijen. Via de volgende link komt u op zijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/reinier.knol.

Collectie 1996/1997
Reinier Knol heeft momenteel een uitgebreide collectie van schilderijen te koop in zijn atelier. Deze schilderijen hebben een speciaal kenmerk. Ze zijn namelijk gemaakt in de jaren 1996 en 1997. In deze periode werkte Reinier met lijnen die hij maakte vanuit een kleine tube olieverf op karton. Reinier: 'Dit geeft een soort glas in lood idee, maar dan op karton met verf'. Deze kleurde hij vervolgens in met zijn vingers.

Foto schilderij: Balk het oude stadhuis en de Houtmolen Ylst, collectie 1996/1997

Discussieer mee