Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Langweer naar tweede dagzege op Stavoren

Schipper Harmen Brouwer met De Jonge Jan van Langweer zeilde op het IJsselmeer bij Stavoren naar zijn tweede dagzege. Doarp Grou had een prima dag maar finishte op een zesde plek achter klassementsleider Lemmer.

 

Sneek en Langweer streden op het IJsselmeer bij Stavoren voor de dag overwinning. Leeuwarden had een prima start en ronde als vierde. Joure en Woudsend hadden een aanvaring met een man overboord zonder dat er gewonden te betreuren vielen. Leeuwarden zakte daarna weer terug, maar na een prima slag zeilde schipper Willem Zwaga met de Rienk Ulbesz weer mee voorin. Akkrum en Grou voerden het peloton aan. Huizum droeg lang de rode lantaarn en werd op een ronde achterstand gezet.
Sneek en Langweer ver voor het veld uit
Ver voor het veld bleven Sneek en Langweer strijden voor de dag overwinning. Leeuwarden en Akkrum volgden, samen met Lemmer en Grou die in gevecht waren om de koppositie in het klassement. Harmen Brouwer met De Jonge Jan van Langweer verschalkte Jappie Visser met de Sneker Pan vlak voor de finish. Voor Langweer was het, met debutant schipper Harmen Brouwer, de tweede, (Terhorne) dagzege.
Willem Zwaga met De Rienk Ulbesz van Leeuwarden deed prima zaken met een derde plaats.  Pieter Meeter met Akkrum werd zesde.
De uitslag van het protest van Earnewâld tegen de commissie van Langweer, wel of geen valse start, laat nog even op zich wachten. Maandag varen de skûtsjes bij Woudsend.
Uitslag:
1. Langweer
2. Sneek
3. Leeuwarden
4. Lemmer
5. Grou
13. Huizum

Klassement, er loopt nog een protest:
1. Lemmer
2. Grou
3. Sneek
4. Heerenveen
5. Langweer
6. Eernewoude
7. Leeuwarden
8. Joure
9. Drachten
10. Akkrum
11. Huizum
12. Drachten (Halve Maan)
13. SWH Stavoren
14. Woudsend

Discussieer mee