U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Leerlingen Iryoku trainen online

Ruim 40 leerlingen van Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens hebben zondag 26 april een online training gekregen van twee grote Japanse namen in het Shinkyokushin Karate: Tadashi Ishihara en Tsutomu Murayama.

 

Murayama verzorgde vanuit Kioto het eerste deel van de les, Ishihara in Okayama nam het daarna over. De karateka's van Iryoku, kinderen en volwassenen, deden in hun woonkamer, garage of tuin mee.

Murayama en Ishihara hebben allebei veel internationale prijzen gewonnen en zijn coaches van het nationale team van Japan. De training verliep via het programma Google Meet. Deze begon om 12.00 uur (19.00 uur in Japan) en duurde 45 minuten. De leerlingen van Iryoku bevonden zich op allerlei plekken in Leeuwarden en in diverse omliggende dorpen, waaronder Britsum, Goutum, Grou, Hallum, Marrum en Stiens (foto). Iedereen was gekleed in karatepak of sportkleding.

Trainen in coronatijd
Om in de coronatijd te kunnen blijven trainen, organiseert Iryoku al een aantal weken digitaal trainingen en activiteiten. Zo sport normaal een groep leden vier keer per week 's ochtends rond de klok van 6.30 uur; dankzij Google Meet doen zij de buikspieroefeningen, push-ups en squats nog steeds samen, maar vanuit huis.

Discussieer mee