U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Leeuwarden 52 nieuwe huurappartementen rijker

Aan het Zuidvliet staan 52 nieuwe sociale huurappartementen van het sociaal verhuurbedrijf Woonfriesland. Met deze nieuwe aanwinst verruimt Woonfriesland het woningaanbod met duurzame sociale huurappartementen in de stad. Vanwege de hoge vraag naar sociale huurwoningen is dit hard nodig. Het gaat om een investering van bijna 9 miljoen euro.

''We zijn erg blij met de nieuwe huurappartementen welke tegen een sociale huurprijs worden verhuurd. In Leeuwarden hebben we de langste zoekduur voor onze woningzoekenden. Nu kunnen we weer 52 van deze woningzoekenden blij maken met een nieuwe huurwoning'', aldus directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra.

Het Vliet
''Het nieuwe appartementengebouw is een opvallend gebouw'', licht Sigrid toe. Het Vliet is een verzamelplaats van diverse bouwwerken. Van oude pakhuizen tot jaren 70 appartementen. ''Door de architectuur past het nieuwe gebouw, met de mooie hoofdentree in het midden, goed in de straat.''

Betaalbaar
De woningen worden verhuurd vanaf € 550,- per maand. Daar komen nog servicekosten overheen. Met deze betaalbare huurprijs hebben huurders recht op huurtoeslag, zodat ook mensen met een kleine portemonnee de appartementen kunnen huren. De komende drie weken worden de appartementen te huur aangeboden op www.woonfriesland.nl.

Discussieer mee