Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Leeuwarden geeft warmte aan pleegkinderen op de Internationale Dag van het Kind!

Woensdag 1 juni is het de Internationale Dag van het Kind. Een dag waarop alle kinderen in de  aandacht staan. Dit jaar zetten Leeuwarder ordernemers en organisaties een bijzondere groep  kinderen extra in het zonnetje.  

Het begon allemaal op 18 december, toen heeft vanuit Leeuwarden een live vertelling  plaatsgevonden van het bekende kerstverhaal: ‘Scrooge’. Deze uitzending op de publieke omroep  stond in het teken van kinderarmoede, waaraan een inzamelingsactie werd gekoppeld voor  Kinderhulp Nederland. Een succesvolle editie die zijn doel meer dan behaald heeft.  

Onder de noemer ‘Leeuwarden geeft warmte’ is er ook in onze stad fanatiek ingezameld. Naar  aanleiding van dit project is er vanuit Grandcafé De Dikke van Dale een initiatief ontstaan om een  bijdrage te leveren aan deze strijd en is er gekozen voor een kleinere doelgroep; de pleegkinderen.  

Want wat is er mooier dan een onvergetelijke avond voor pleegkinderen in één van de mooie  horecazaken die Leeuwarden rijk is! Om pleegkinderen een warm hart toe te dragen en ze een  onvergetelijke dag te bezorgen, bundelen Leeuwarder ondernemers en organisaties hun krachten.  

Met een voetbalclinic in het Cambuur Stadion of een bioscoopfilm in een van de nieuwe zalen van  Pathé, een gratis boek bij Van der Velde, én een afsluitend 3-gangen diner in een van de  deelnemende restaurants, geven zij pleegkinderen een middag en avond die ze nog lang zullen  herinneren!  

Programma; 

15.00 uur Start van de dag vanaf Pathé Bioscoop. Kinderen vertrekken met de SC Cambuur Spelersbus naar het Cambuur Stadion of blijven bij Pathé.  

17.30 uur Verzamelen bij Pathé. Vanaf daar zullen de kinderen in groepjes naar Boekhandel van  der Velde gaan. Hier mogen ze een boek naar keuze uitkiezen.  

18.00 uur Kinderen krijgen een 3-gangen diner bij onderstaande restaurants. 20.00 uur Einde. 

Discussieer mee