Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

LEEUWARDEN KIEST: Bilgaard wil inwoners aan vaste baan helpen

Wat moet er anders in uw dorp of wijk? Met die vraag gaat LEO Middelsé de komende weken de gemeente door. In aanloop naar de verkiezingen zoeken we de belangrijkste thema's om voor te leggen aan de lijsttrekkers. Deze keer kijken we in Bilgaard.

De inwoners van Bilgaard hebben bovengemiddeld te maken met onderwijsachterstanden, armoede en werkloosheid. En de vrijwilligers van Wijkvereniging Bilgaard willen daar wat tegen doen.

Zo heeft het wijkcentrum allerlei projecten om armoede tegen te gaan. Bijvoorbeeld het zakgeldproject. "Hierbij helpen we jongeren om op vroege leeftijd te helpen goed om te gaan met geld", vertelt voorzitter Arthur Huang.

Doorstromen naar betaalde baan
"Veel mensen in Bilgaard leven onder de armoedegrens en daar kunnen wij bij helpen. Wij willen hen helpen aan regulier werk door eerst te beginnen met vrijwilligerswerk. Als ze daarna door kunnen stromen door een opleiding te volgen, kunnen we ze daarna helpen om een betaalde baan te krijgen", aldus Huang.

Die aanpak is zo populair dat de wijkverenging geregeld nee moet verkopen. "Er zijn zoveel mensen dat er zelfs een wachtlijst is voor vrijwilligerswerk, laat staan naar betaald werk", vervolgt Huang.

Om toch iedereen te kunnen helpen hoopt Huang op structureel geld van de gemeente Leeuwarden. "We zitten al jaren in Bilgaard en merken dat we meer geld nodig hebben. Niet voor één jaar, maar voor meerdere jaren."

Discussieer mee