Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

LEEUWARDEN KIEST: "Locatie basisschool Lekkum kan invloed hebben op verkiezingen"

Wat moet er anders in uw dorp of wijk? Met die vraag gaat LEO Middelsé de komende weken de gemeente door. In aanloop naar de verkiezingen zoeken we de belangrijkste thema's om voor te leggen aan de lijsttrekkers. Vandaag kijken we in Lekkum. 

In de dorpen Lekkum, Miedum en Snakkerburen kijken inwoners reikhalzend uit naar de nieuwe locatie voor de basisschool in Lekkum. Die gaat verhuizen, maar naar welke van de acht mogelijke locaties, is nog de vraag.

"Iedereen heeft er zijn eigen kijk op", zegt Jos Felen van Dorpsbelang Lekkum, Miedum en Snakkerburen. "De ene die kleine kinderen heeft, wil de school zo dichtbij mogelijk hebben. En iemand die geen kinderen heeft, wil de school zo ver mogelijk hebben."

Een onderzoeksbureau en de gemeente Leeuwarden kijken welke plek het meest geschikt is. In die beslissing worden ook de meningen van dorpsbewoners meegenomen.

Als het aan Felen ligt, wordt de knoop nog voor de verkiezingen doorgehakt. "Daar kan de stemming van inwoners nog wel eens van afhangen. Als je bij wijze van spreken helemaal gek bent van de ene partij, maar die ene partij steunt jouw mening over de basisschool niet, dan kan je je keuze nog overwegen."

 

 

Discussieer mee