U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Leeuwarden krijgt culturele ambassade op het water van Groningen

Op uitnodiging van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 (LF2018) gaan de provincie Groningen en gemeente Groningen naar Leeuwarden. Vanaf zaterdag 15 september t/m 18 november 2018 is in de Zuiderstadsgracht in Leeuwarden een tijdelijke Culturele Ambassade te vinden met daarin kunstprojecten en activiteiten van kunstinstellingen rondom de thema’s water en waterstof. Het programma komt tot stand onder coördinatie van het Centrum Beeldende Kunst (CBK) in Groningen.

Zeespiegelstijging, watervervuiling, energietransitie, het zijn actuele maatschappelijke onderwerpen waarbij water en waterstof een grote rol spelen. Ook kunstenaars doen hier onderzoek naar en hebben hier verrassende visies op. In verschillende presentaties zie je hun kijk op deze thema’s waaronder een installatie over de functie van water in het huishouden, een installatie aangestuurd door waterstof, een video waarin een kunstenaar zijn eigen eiland bouwt en een video-installatie waarin een kunstenaar in het water beweegt met een tijger en een krokodil.

Naast exposities is er in dit bijzondere bouwwerk op het water ook een divers activiteitenprogramma met lezingen, performances en speciaal voor kinderen zijn er in de herfstvakantie workshops. Het volledige programma vind je op www.waterwaterstof.nl. De ambassade is opgebouwd met Cubestees - grote houten kubussen van architectenbureau Onix in samenwerking met Rizoem - en is vrij toegankelijk van 15 september t/m 18 november 2018 van woensdag t/m zondag van 13 tot 17 uur.

Discussieer mee