U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Leeuwarder (80+) is eerste coronadode in Fryslân

Een man van 80+ uit Leeuwarden is naar nu blijkt in de nacht van zondag op maandag overleden aan het coronavirus. Dat heeft GGD Fryslân maandag aan het einde van de middag laten weten. De Leeuwarder is de eerste persoon die in onze provincie aan het virus is overleden.

De hoogbejaarde man werd zondag opgenomen op de intensive care van het MCL. Hij lag in isolatie en aan de beademing, meldde het ziekenhuis. Volgens GGD Fryslân had de man te kampen met een zwakke gezondheid. Bij de partner van de man waren geen klachten geconstateerd, voegde de gezondheidsdienst eraan toe. De GGD deed maandagochtend nog melding over de coronabesmetting bij de Leeuwarder en zijn opname in het MCL. Ook kwam naar buiten dat een man van in de 70 uit de gemeente Tytsjerksteradiel en een vrouw van in de 40 uit de gemeente Harlingen besmet bleken te zijn.

Met de drie nieuwe coronagevallen komt de teller in Fryslân op 14 besmettingen te staan, waarvan nu een met dodelijke afloop. De hoogbejaarde Leeuwarder was de tweede inwoner van onze gemeente die door het virus werd besmet. De eerste besmetting werd vorige week vastgesteld, bij een man van 32 uit Leeuwarden.

Discussieer mee