U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Leeuwarder inbraakgolf: agenten pakken opnieuw een inbreker op

Agenten hebben donderdagochtend vroeg een inbreker in Huizum-West opgepakt, nadat een getuige de politie getipt had. De getuige zag dat een man had ingebroken bij WerkPro aan de Cornelis Trooststraat. Het is de tweede inbreker die in korte tijd in de Leeuwarder inbraakgolf is opgepakt, vorige week was er ook een aanhouding.

De inbreker - een 35-jarige man uit Sneek - werd rond 1.30 uur opgepakt op de Dirk Boutstraat. Hij had bij WerkPro, een straat verderop, een raam vernield. De Sneker stapte na zijn daad op de fiets en werd vervolgens in de Boutstraat gezien. Agenten dwongen de man tot stoppen, maar hier gaf hij geen gehoor aan. Daarop werd de verdachte tot stilstand gebracht, waarna hij tegen de dienstauto viel, waarmee de achtervolging was ingezet.

Bij de man werd een gestolen laptop aangetroffen, hij is meegenomen naar het bureau en vastgezet voor verder onderzoek.

Tweede succesje in inbraakgolf
Met de aanhouding van de Sneker is het het tweede succes in de Leeuwarder inbraakgolf, een reeks van inbraken die de stad sinds maart teisteren. Toch spreekt de politie, bij monde van Oeble Bouma, niet van een inbraakgolf.

"Omdat er 20 procent minder inbraken zijn dan in voorgaande jaren", aldus de agent, die hier al eerder over sprak. Bouma was eerder deze week nog positief gestemd dat er sinds afgelopen weekeinde niet meer was ingebroken. "Maar dit kan binnen een paar dagen zomaar weer anders zijn", nuanceerde hij.

Controles zorgen mogelijk voor minder inbraken
De agent van het Leeuwarder basisteam vermoedt dat de nachtelijke controles op rijden zonder geldig rijbewijs ervoor zorgen dat het aantal inbraken lijkt af te nemen. "Mogelijk zitten er ook inbrekers tussen degenen die we staande houden en zorgen de controles voor een afschrikkend effect."

Discussieer mee