U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Leeuwarder muzikanten zijn ‘one’ in corona-tijden

In deze tijden van ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ hebben diverse muzikanten uit Leeuwarden, waaronder leden van Pirate Partyfolkband 'Plunder', en de celtic folkformatie ‘Joint String Friends’ online de handen ineengeslagen. Het resultaat van deze spontane actie is een song met als titel ‘We Can Be One’. Deze is nu te zien op het internet.

Initiatiefnemer Lennart Boonstra schreef samen met frontman van Plunder en de groep Varend volk op 16 maart, een dag nadat de ‘intelligente’ lockdown werd afgekondigd, binnen een paar uur het nummer ‘We Can Be One’. ‘’Ik wilde graag een lied schrijven om de mensen te verenigen en het vloog zo mijn pen uit’’ zegt Lennart Boonstra. De basis van het lied werd opgenomen in studio480 van Menno Schilstra (van Joint String Friends). Ook nam hij de productie voor zijn rekening.

Bevriende muzikanten waren van begin af aan bereid mee te werken aan het lied. O.a. leden van Pyrolysis uit Utrecht samen met Bob Ferguson van de Schotse volksgroep ‘Celtic Horizon Band’ hebben meegeholpen met het lied. Boonstra: ‘’Ja, echt te gek dat iedereen die ik vroeg, gelijk enthousiast was en geheel belangeloos wilde meewerken. Alle muziek hebben gezamenlijk het nummer verfijnd tot wat het nu geworden is.’’

Nadat het nummer klaar was, hebben Boonstra en Schilstra een oproep geplaatst op sociaal-media en mensen gevraagd om mee te doen in de videoclip. Hierbij moesten mensen zichzelf thuis filmen terwijl ze iets creatiefs deden tijdens het nummer. De inzendingen zijn in de videoclip verwerkt.

De video met het lied is te zien en te luisteren op: https://www.youtube.com/watch?v=-L23xeapS6w

Discussieer mee