U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

VIDEO: Leeuwarder nachthoreca doet mee aan protestmars Unmute Us

Een aantal zaken uit de Leeuwarder nachthoreca doet komende zaterdag in Groningen mee aan de actie Unmute Us. De acties onder die naam zijn ontstaan uit frustratie dat bijvoorbeeld muziekfestivals niet door mogen gaan, maar veel andere evenementen wel.

Ferdinand Klugt van Bebida's heeft de Horeca-Lwd Truck opgezet. Met die wagen rijden de Leeuwarder zaken mee in de protestmars in Groningen. Naast Bebida's doen onder meer Club RED, de Kantelaar en de Ouwe Stoep mee.

Op 24 augustus was de eerste actie Unmute Us in verschillende steden. Omdat de overheid daarna niet heeft gereageerd op de oproep van de evenementensector, komt er nu een nieuw protest.

Geen antwoorden
"Dat uit de ivoren toren niet meer komt dan een uitnodiging voor een gesprek zien wij als een zwaktebod waaruit blijkt dat ze de antwoorden ook niet hebben", zei de organisatie na het eerste protest. "Dit sterkt ons in onze overtuiging dat dit beleid gebaseerd is op willekeur."

Naast Groningen zijn er protestmarsen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Discussieer mee