U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

'Leeuwarders' in gesprek met Joop Fenstra

Regelmatig worden er in het HCL spraakmakende gasten geïnterviewd over hun band met Leeuwarden en onderwerpen uit het (recente) Leeuwarder verleden. Dit keer wordt Joop Fenstra geïnterviewd door Asing Walthaus. Ook het publiek mag mee praten tijdens deze middagsalon. In de periode februari-mei worden de publieksruimten van het HCL heringericht, zodat een aantal activiteiten op een andere locatie plaatsvindt.

Datum: 23 februari, plaats: foyer Zalen Schaaf (Breedstraat 48). Aanvang: 14.00 uur. Toegang: gratis (maar vol is vol, dus kom op tijd). Organisatie: Historisch Centrum Leeuwarden/HCL i.s.m. Stichting Vrienden van Schaaf.

Informatie over  Joop Fenstra:

Joop is geboren in het hartje van Leeuwarden. Hier heeft hij ook de ULO doorlopen (later ook de Fotovakschool). Ooit was Joop barkeeper in koffiebar Maraboe in de Slotmakersstraat en vertegenwoordiger in koffieautomaten. Bekend werd hij vooral als uitbater van De Lektuurtuin op de hoek van de Tuinen en de Oosterkade. Het was de eerste winkel met vibrators in het assortiment. Begin jaren 70 verkocht hij er honderden exemplaren van het boek Variaties van de NVSH en ook bladen als Chick en Candy vonden gretig aftrek.

Joop zijn eerste baan als fotograaf was bij Slagboom&Peeters in Middelburg, waar zijn belangrijkste werkplek bestond uit de plek naast de piloot van een Cessna. Daar fotografeerde hij vooral ten behoeve van bestemmingsplannen. Joop is 35 jaar persfotograaf geweest, vooral voor de Telegraaf maar ook freelance voor Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad. Vanaf 2005 is hij professioneel goochelaar (met als specialisatie Table Magic) en hypnotiseur met een eigen praktijk als hypnotherapeut. Hij heeft er zelfs een boek over geschreven: “Zelfhypnose…..je kunt het zelf doen” .

Joop speelt gitaar en drums; vroeger ook in een band. In 2013 was hij een van de initiatiefnemers van het burgerinitiatief ‘Skaaf mut Blieve‘, met binnen een paar dagen bijna 6000 adhesiebetuigingen. Joop is nog steeds erg druk met ‘Skaaf’.

Discussieer mee