U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Open Atelier

Open Atelier

In de zomer kunt u elke dinsdag kijken naar een herhaling van het programma Open Atelier van Dirk de Bood. Dirk overleed vorige maand na een kort ziekbed. Als eerbetoon zenden wij zijn laatste programmaserie nog eenmaal uit.

Programma informatie

Open Atelier

In het programma 'Open Atelier' brengt Dirk de Bood een bezoek aan de ateliers van schilders, beeldhouwers, glaskunstenaars, edelsmeden en alle mogelijke beeldende vormgevers.


Het atelier is het privé domein van de kunstenaar. De plek waar de verbeelding tot stand komt. Niet iedere kunstenaar heeft of werkt in een atelier. Op de keukentafel zijn heel wat meesterwerken tot stand gekomen en er zijn buitenschilders voor wie de hele provincie het atelier is. Het Friese landschap of de Leeuwarder grachten vormen een geliefd onderwerp. Ook voor de graffiti-artiesten is de hele stad het atelier is.
Creativiteit loopt als een rode draad door het programma. Niet alleen in Leeuwarden maar ook in de dorpen van de gemeente. Friesland is een creatieve provincie. Dit getuige de Culturele Hoofdstad verkiezing van Leeuwarden. Waar alle creativiteit en cultuur te vinden is kunt u volgen in 'Open Atelier'.

Uitzending overzicht