U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Lezing William Lord: "de laatste wees van het Old Burger Weeshuis"

William Lord, torenwachter, HCL-stadsgids en drager van het gouden leeuwtje, vertelt over zijn jeugd in het weeshuis aan de Nieuwestad, eind jaren 50, begin jaren 60.

Datum: 16 februari, plaats: Auck Petershuis (Nieuwestad 108). Aanvang: 14.00 uur. Toegang: gratis, maar vol is vol (reserveren niet mogelijk, dus kom op tijd!).

Organisatie: Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) en Stichting Old Burger Weeshuis

De moeder van William trouwde in 1946 een Canadese  bevrijder van Leeuwarden. In Canada werden drie kinderen geboren. Het huwelijk liep op de klippen en moeder keerde met de kinderen terug naar haar geboortestad Leeuwarden. Ze was niet in staat hen op te voeden en zij werden ondergebracht in het weeshuis aan de Nieuwestad. William had daar een mooie jeugd en er vertelt er graag over.

Het HCL is vanaf 16 februari in de weekenden enkele maanden gesloten vanwege herinrichting van de publieksruimten. Wandelingen en lezingen gaan tijdelijk naar elders. Deze door het HCL georganiseerde lezing vindt plaats op een wel heel bijzondere locatie, namelijk het monumentale Auck Petershuis in Nieuwestad 108.

[bijschrift foto in bijlage: De achtertuin van het weeshuis met spelende weeskinderen, waaronder William (in het midden), circa 1960 (collectie HCL)]

Discussieer mee